AMSTERDAM - Woendagavond geeft dEUS het eerste optreden uit een mini-reeks van drie concerten in de Amsterdamse Paradiso weg. Het is duidelijk waarom deze band meerdere avonden op rij geboekt is.Bekijk hier exclusieve concertfragmenten

dEUS heeft het en dat weten ook de Nederlandse fans.

Het vijftal trapt af met wat ook de openingstrack is van hun laatste album Vantage Point. 'When She Comes Down' is een indrukwekkende song met briljante zanglijn en de uitvoering die vanavond ten gehore gebracht wordt is vlekkenloos.

Gitaarpartijen

En eigenlijk kan dat over het gehele optreden gezegd worden. Het slagwerk van drummer Stephane Misseghers, de gitaarpartijen van Mauro Pawlowski en de basloopjes van Alan Gevaert, nergens laat men een steek vallen.

Klaas Janszoons, het enige lid naast Barman dat er vanaf de oprichting van dEUS al bij is, doet geroutineerd zijn werk op onder meer de toetsen en voegt met enige regelmaat wat extra geluidseffecten toe.

Sexy

Zanger Tom Barman gaat helemaal op in zijn muziek en beweegt snel en sexy op de maat van de drums. Zijn zang is evenals de vocalen van de anderen uniek te noemen en geeft de band naast een compleet eigen sound een bepaalde charme die helaas nog bij maar weinig hedendaagse bands voorkomt.

Halverwege de avond vraagt Barman zijn publiek of alles naar wens is en daar kan niet anders dan instemmend op geantwoord worden. Werkelijk niets ontbreekt bij dit optreden en de setlist is er één waar de fans van kunnen smullen.

'Nothing Really Ends', Fell Off The Floor, Man', 'Suds & Soda', 'Roses' en 'Instant Street' is slechts een kleine opsomming van de songs waarop men vanavond door dEUS getrakteerd wordt.

Passie

Het feit dat sommigen van de nummers door de jaren heen al honderden keren door Barman zijn gezongen, doet niets af aan de passie waarmee de sympathieke Belg het ook vanavond weer weet te brengen.

En dat is op z'n zachtst gezegd bewonderenswaardig te noemen. De songs van dEUS beschikken allen over hun eigen ziel. Een ziel die de band - en dan toch voornamelijk Barman - er bij de tot stand koming van de tracks heeft ingestoken en er met geen mogelijkheid is uit te slaan en/of te spelen.

Als afsluiter van een aan perfectie grenzende avond is opvallend genoeg gekozen voor het nummer ´Morticiachair´ afkomstig van het debuut Worst Case Scenario dat uit 1994 stamt.

De heren bedanken het publiek en verdwijnen van het podium. Wij bedanken dEUS en verheugen ons op weer een volgend optreden.

Bekijk meer concerten op fabchannel.com

dEUS in Paradiso