AMSTERDAM - In de serie 'Het verhaal van' vertellen artiesten wekelijks over hoe hun werk tot stand kwam en welke gedachte achter een nummer zit. Deze week 'Bring Me Down' van Idols 4-winnaar Nikki.

Na het winnen van de laatste editie van het RTL-programma Idols leek het even stil rond Nikki Kerkhof. In de luwte was de Brabantse bezig met haar debuutplaat Naked. Ze laat op haar album mix horen van pop, rock, r'n'b en soul.

Het soulvolle nummer Hello World dat begin 2008 werd uitgebracht was de eerste kennismaking met Nikki. Het nummer verscheen verrassend genoeg niet op het debuutalbum Naked. Met het liedje Bring Me Down heeft Nikki haar eerste echte debuut.

Verbroken relatie

"Het gaat over een moment na een verbroken relatie dat iemand weer denkt van: Shit man, dat was toch wel even fijn en vertrouwd. Hij behandelde me misschien niet goed, maar 'bring me down' zodat ik nog wel even tegen je aan kan liggen", zegt Nikki.

De inspiratie voor het nummer is niet uit de lucht gegrepen. En ook al is het liefdesverdriet van acht jaar terug, Nikki leeft nog steeds met de gevolgen: "Ik werd heel voorzichtig in relaties, want het laatste wat ik wil is dat iemand mij ooit nog gaat neerhalen. Ook al was het geen lichamelijk misbruik wat hij me aandeed. Voortaan wil ik alleen met respect behandeld worden."