Dat Britney Spears een op z'n zachts gezegd wat mindere periode heeft doorgemaakt, zal maar weinigen ontgaan zijn. Haar nieuwste release Circus is weer een stapje in de goede richting en op deze plaat laat la Spears zich weer van haar beste kant zien.

Zo snel als haar ster tien jaar geleden rijzende was, zo hard kwam Britney Spears ook weer terug op aarde. En daar bleef het niet bij. Opgeslokt door problemen in het privé leven zakte de voormalige tienerster steeds verder weg.

Haar showbizzcarrière leek definitief verleden tijd, maar anno 2008 laat het merk Spears weer van zich horen met een aardig nieuw schijfje.

Uiteraard moeten we hier geen muzikaal hoogstandje verwachten. Britney kan nog steeds niet zingen en werkelijk alles op Circus is dik overgeproduceerd. Maar dat is niks nieuws. Hetzelfde soort producties hebben er namelijk eind jaren negentig voor een miljoenenverkoop gezorgd.

Trukendoos

Dat een dergelijk succes ook met Circus gemoeid zal zijn is toch wel zo goed als uitgesloten. De populariteit van de zevenentwintig jarige Amerikaanse is nog steeds ongekend, maar het lijkt erop alsof de meesten toch wel uitgekeken zijn op haar trukendoos.

Een reeks van standaard sampletjes, synthesizers, vervorming voor dat toch al bibberige stemmetje van Spears, eigenlijk is alles aan Circus gefabriceerd.

Toch kan niet gezegd worden dat dit heel slecht heeft uitgepakt. De meeste tracks op Britney's achtste zullen het met hun achterhaalde, maar toch vattende melodieën zonder twijfel aardig doen in menig discotheek en de jonge fans zullen ook vast weer warmlopen voor het nieuwe werk.

Slap

Evenals op een aantal van haar voorgaande albums heeft men geprobeerd een wat volwassenere vrouw neer te zetten. Helaas blijven de teksten slap en zelfs al was dit niet het geval zou een dergelijke boodschap door de veelal kinderlijke riedeltjes niet aankomen.

Maar dat geeft niet. Britney Spears lijkt haar zelfvertrouwen weer voor een groot deel hervat te hebben en doet op Circus gewoon weer wat van haar verwacht wordt.

Voorlopig zijn de tieners dus weer even voorzien en is het voor de meesten toch wel fijn om te horen en zien dat Britney weer back on track is.