Waar het Duitse collectief Jazzanova bekend staat om hun liefde voor jazz komt op hun nieuwe album juist de passie voor soul naar voren. Met een juiste keus in gastzangers klinken hun songs swingend, gevarieerd en emotievol.

Jazzanova bestaat uit zes Duitse mannen die zowel DJ als producer zijn. Gevormd in 1995 werden ze in eerste instantie vooral populair door het maken voor remixen. Masters At Work, Azymuth, 4Hero en Incognito, om er maar een paar te noemen, maakten dankbaar gebruik van de remix kwaliteiten van het zestal. De mannen verzamelden hun remixen op een tweetal erg fraaie verzamelaars.

Ook werden de mannen bekend met eigen dance tracks die altijd veel jazz elementen bevatten. Maar ook de uit Londen afkomstige broken beats werden tot hun handelsmerk gemaakt. Hun album 'In Between', vol eigen tracks, werd in 2002 met open armen door publiek en pers ontvangen. De twee delen die de mannen mochten maken voor de vermaarde 'Blue Note Trip' serie waren een beloning voor alles wat Jazzanova 'voor het brengen van jazz naar een jong publiek' hebben betekend.

Of All The Things

Met 'Of All The Things' hebben de mannen na jaren weer een album vol eigen tracks gemaakt. Op het album mixen ze hun spannende beats met jazz en vooral soul en er is een heerlijk geheel ontstaan. Met de eerste single 'I Can See', die Jazzanova maakte met de Britse zanger Ben Westbeech, als eerste wapenfeit wisten we al dat het goed was. Maar juist ook 'Rockin You Eternally' met Leon Ware (voorheen hit hofleverancier voor Marvin Gaye) en Dwele is erg mooi. Zwoele, coole soul arrangementen. En ook de gastbijdragen van Paul Randolph, vooral in album afsluiter 'Dial A Cliche', Phonte en Azymuth zijn prima. Hoogtepunt van het album is zondermeer 'Little Bird' met nieuwe jazz koning Jose James. De manier waarop de beats zich in de song versmelten creëert gelijk kippenvel.