AMSTERDAM - Don Pepijn Schipper, beter bekend onder zijn dj-naam Don Diablo, is na drie jaar weer terug met een compleet album getiteld Life Is A Festival.

Het is de tweede cd van de geboren Coevordenaar. Net als voorgaand werk is het weer een dansbare mix van diverse muziekstijlen waarbij de gitaar niet wordt ontzien.

De gitaar wordt vaak gemeden door artiesten uit de dancewereld. Maar Don Diablo kan er geen genoeg van krijgen. "Ik kan me geen nummer op de plaat herinneren waar geen gitaar in voorkomt. Altijd al was ik gefascineerd door dat geluid. Op bijna elk nummer maak ik ook gebruik van gitaarversterkers omdat het mijn liedjes een scherp randje geeft", zegt Don.

Ontwikkeling

Don Diablo staat bekend om zijn mix van dance met electro, hiphop en rock. Door veel te experimenteren hoopt hij van zichzelf een betere artiest te maken. Deze kennis wil hij graag delen met zijn fans. "Naast mijn eigen ontwikkeling vind ik het ook belangrijk dat mijn publiek in contact komt met nieuwe soorten muziek."

Potpourri

De dj en muzikant probeert zijn publiek op verschillende manieren te bereiken. Don Diablo: "Dat doe ik door middel van dj-sets, mijn albums en ook mijn weblogs. Mensen die vroeger naar mijn muziek luisterden zijn met mij meegegroeid, daar komt nu ook jonger publiek bij. Alles bij elkaar is het een grote potpourri van fans en krijg ik als muzikant meer vrijheid om te doen wat ik wil."