Na jaren van afwezigheid laat Dido weer eens wat van zich horen. De lange adempauze heeft de Britse zangeres blijkbaar goed gedaan. 'Safe Trip Home' is haar beste plaat tot nu toe.

Toen Dido aan het begin van deze eeuw haar medewerking verleende aan de megahit 'Stan' van Eminem was ze in één klap wereldberoemd. Een aantal tracks van haar debuut 'No Angel' stootte daarna door naar de hoogste regionen van de charts.

De inmiddels 36-jarige zangeres zette het succes voort met 'Life For Rent' die nog beter verkocht dan haar voorganger. De singles 'Life For Rent' en 'White Flag' vonden hun weg naar de hitlijsten om zich daar vervolgens maandenlang te nestelen. Na zoveel succes was het tijd voor een break.

Safe Trip Home is het resultaat van een vijf jaar lange sabbatical. En het lijkt alsof er in die jaren weinig is veranderd. Verwacht dus niet dat Dido ineens een pittige prak opdient. Op kousenvoeten stiefelt haar fluwelen stem tussen bescheiden kabbelende beats. Viool, piano en fluit zorgen voor wat kleur op de wangetjes.

Uithangborden

Safe Trip Home klinkt subtieler dan de voorgaande twee albums. Dido is ingetogener, de productie minder uitgesproken. Haar derde biedt weer een aantal potentiële hits; 'Us 2 Little Gods', 'Quiet Times', 'Don't Believe In Love' en 'Look No Further' zijn prima uithangborden voor een geslaagd album. Dido mag dan nog altijd ongevaarlijke muziek maken, het is wél goede ongevaarlijke muziek.

Luister hier naar Dido