Tracy Chapman stond zondag 23 november in een uitverkochte Paradiso. Daar speelde ze naast de classics ook een aantal nummers van het nieuwe album 'Our Bright Future', een plaat die klinkt zoals we van haar gewend zijn.

Eind jaren '80 vulde Tracy Chapman menig huiskamer met haar warm vibrerende stem. Het titelloze debuutalbum van de drie turven hoge zangeres werd een wereldhit. De singles 'Fast Car' en 'Baby Can I Hold You' groeiden uit tot echte klassiekers.

Twintig jaar later is Chapman aan haar achtste plaat toe. 'Our Bright Future' biedt een knap staaltje huiskamerpop zoals we van haar gewend zijn. Sober gearrangeerde luisterliedjes die niet al te zwaar op de maag liggen en door Chapman's bijzondere stem ontroeren.

EO-jongerendag

Meeste indruk maakt ze deze keer met bezielde liedjes als 'I Did It All', 'Our Bright Future' en 'Last Person On Earth'. Het gebed dat 'Save Us All' heet, zou niet misstaan op een gemiddelde EO-jongerendag.

Maar waar het godsvruchtige gezang van de blije ChristenUnie-aanhangers doorgaans vooral afkeer opwekt, is de lofprijzing van Chapman erg aanstekelijk. Je zou er bijna van gaan geloven.

Thee

Hoewel de thee op Our Bright Future soms wel erg slap wordt geschonken, weet Chapman met haar stem zelfs de meest gezapige liedjes nog iets bijzonders mee te geven. En dat is een kwaliteit die maar weinig zangeressen gegeven is. De toekomst van Tracy Chapman lijkt mij helder, mooi zingen en goede albums blijven maken.

Luister hier naar Tracy Chapman