AMSTERDAM - De Toppers hebben niet te klagen over belangstelling van componisten. De Tros, die dit jaar samenwerkt met de NOS voor het Eurovisie Songfestival, kreeg ongeveer 330 liedjes binnen. Dat heeft een woordvoerder van de Tros maandag laten weten.

Gordon, René Froger en nieuwkomer Jeroen van der Boom krijgen deze week alle ingezonden nummers voorgelegd. Daarbij wordt niet gezegd wie de componist is, om vooringenomenheid te voorkomen.

Het muzikale trio zingt zijn favorieten tijdens het Nationale Songfestival, dat op 1 februari plaatsvindt. Het winnende nummer wordt door het publiek gekozen.

Kandidaten

Onder de inzendingen bevindt zich onder meer een nummer van Ferdi Bolland, dat hij samen met Q-Music-dj Ruud de Wild maakte. Ook 3FM-dj Rob Stenders en Erik Dikeb schreven een nummer voor het drietal.

Gordon liet eerder weten van plan te zijn zelf een nummer te schrijven voor het liedjesfestijn. Het is nog onbekend of hij de daad bij het woord heeft gevoegd.

Moskou

Het Eurovisie Songfestival vindt op 16 mei plaats in Moskou. Voorafgaand aan de show worden op 12 en 14 mei halve finales gehouden.

Gordon, René Froger en Jeroen van der Boom worden op de voet gevolgd in de aanloop naar het jaarlijkse liedjesfestijn. De Tros zendt vanaf februari de docusoap 'De Toppers op weg naar Moskou' uit.