LOS ANGELES - "Ik weet niet wat ik moet zeggen, ik zou deze aan Coldplay hebben gegeven.'' Dat waren de woorden van Chris Brown toen hij zondagnacht de prijs voor artiest van het jaar in ontvangst mocht nemen bij de uitreiking van de American Music Awards.

De zanger werd ook uitgeroepen tot pop/rock artiest en R&B/soul artiest. Chris Brown wil dolgraag een duet zingen met Madonna. De r&b-ster hoopt dat de popdiva een nummer met hem wil opnemen voor zijn nieuwe album 'Graffiti', dat volgend jaar moet verschijnen. Dat vertelde hij zondag bij de American Music Awards.

Brown zong eerder al duetten met onder anderen Jordin Sparks en met Rihanna, met wie hij naar verluidt een liefdesrelatie heeft.

Nieuw album

De 19-jarige zanger denkt dat zijn nieuwste album een grotere uitdaging voor hem zal zijn dan zijn eerdere albums. "Dit album wordt het opstapje van Chris Brown naar superster", vertelde de zanger, die drie jaar geleden doorbrak met de single 'Run it'. Hij scoorde daarna hits als 'With you', 'Forever' en 'No air'.

Chris Brown komt begin volgend jaar naar Nederland voor een concert. De jonge artiest staat op 16 januari in de Amsterdamse Heineken Music Hall.

Kanye West

Rapper Kanye West werd geëerd met het beeldje voor rap/hiphop artiest, maar vond dat Lil Wayne het meer had verdiend. "Ik wil deze prijs aan Wayne geven. Vorig jaar was het mijn award geweest'', aldus West, die nog steeds zat met het feit dat hij de prijs vorig jaar aan zijn neus voorbij zag gaan. De rapper kreeg ook de prijs voor rap/hiphop album.

Keys en Rihanna

Het nieuwste album van Alicia Keys werd bekroond met prijzen in de categorieën pop/rock en R&B/soul. Rihanna, de vriendin van Chris Brown, scoorde de awards voor pop/rock artieste en R&B/soul artieste.

Beste latin artiest werd Enrique Iglesias, Linkin Park werd verkozen tot beste alternatieve rockband, Daughtry tot beste pop/rock groep en Taylor Swift mag zich beste countryzangeres noemen.

Zanger Justin Timberlake introduceerde zangeres Annie Lennox, die werd geprezen voor haar verdiensten voor de muziekwereld.

American Music Awards