AMSTERDAM - De gitarist van Kiss snapt niet dat zijn band niet is opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. "Er zijn discobands, rapbands, zelfs joodse volksmuziekbands opgenomen in het museum, maar Kiss niet.

Ik geloof dat wij meer gouden platen hebben dan enige andere groep in Amerika, maar ja", verzucht Gene Simmons tegenover het Amerikaanse muziekblad Billboard.

De band is dit jaar weer niet genomineerd voor een plekje in de befaamde Hall of Fame in het Amerikaanse Cleveland.

De groep voldoet echter al negen jaar aan de regel dat een artiest pas 25 jaar na de release van het eerste album in aanmerking komt voor plaatsing. Het titelloze debuutalbum van de formatie verscheen in 1974.

Enigen

De bandleden zelf zijn niet de enigen die het niet eens zijn met het ontbreken van Kiss in de eregalerij. Twee jaar geleden demonstreerden ongeveer tweehonderd fans van de band buiten de Rock and Roll Hall of Fame, die eisten dat hun idolen zouden worden opgenomen in het museum.

Kiss, dat in 1973 werd opgericht, staat bekend om de als vleermuis geschminkte bandleden. De band had hits als 'I was made for loving you', 'Rock and roll all nite' en 'Crazy nights'.