AMSTERDAM - De Nederlandse singer/songwriter Marike Jager baseerde haar tweede album Celia Trigger op een foto die ze zag in De Volkskrant van een 87-jarige vrouw uit Alabama. De vrouw weet dat ze stervende is maar blijft wantrouwig tot het einde, ook als ze hulp krijgt aangeboden van de fotograaf.

Een inspirerend beeld en herkenbaar voor veel mensen, volgens Marike: "Die vrouw is bang maar wil eigenlijk mensen dichtbij haar."

Tragiek

De tragiek van het beeld inspireerde de tekst van de titelsong Celia Trigger en komt ook op de rest van het album terug: "Ik schrijf veel over verlangen en angst", zegt Marike.

"Die twee liggen heel dicht bij elkaar, kijk naar die oude vrouw. Ze is heel bang maar wil eigenlijk mensen dichtbij haar. Veel mensen willen graag bij elkaar zijn maar uit angst voor een mislukking houden ze afstand."

Uitdaging

Muzikaal heeft Marike Jager zichzelf op Celia Trigger flink uitgedaagd, zegt ze: "Ik heb nummers geschreven die ik zelf eigenlijk niet goed genoeg kon spelen en zingen. Dan kwam de producer naar me toe en stelde subtiel voor of we niet een echte gitarist moesten vragen."

"Toen ben ik als een gek gaan oefenen. Uiteindelijk speel ik toch alle gitaarpartijen zelf op de plaat."