Met twee optredens in het Londense Wembley Stadionin juni van dit jaar, bewijst Foo Fighters een van de grootste bands ter wereld te zijn.

De aanstekelijke rocksongs van een band in topvorm vonden een goed gehoor onder de tienduizenden aanwezigen.

Het afgelopen jaar maakte de band zijn allergrootste wereldtournee. Er werden concerten gegeven in Amerika, Canada, Europa, Azië, Australië en Nieuw Zeeland.

Ook sloten ze dit jaar de zaterdag af van het Pinkpop festival. Het werd een gedenkwaardig concert vol hoogtepunten.

Wembley

Een blauwdruk van de Pinkpopshow is de registratie van het Wembley-concert niet echt geworden, hoewel natuurlijk wel veel songs overeenkomen. Het veld van Pinkpop, hoe indrukwekkend ook, is toch wat anders dan het Wembley stadion.

Het immense stadion biedt plek biedt aan 75.000 mensenen heeft een fascinerende uitstraling. Natuurlijk heeft dat ook te maken met alle grote namen die er in het verleden stonden.

Zoals Live Aid en het ' Tribute To Freddie Mercury' die er werden gehouden en wereldwijd op tv te zien waren.

Daarnaast is het stadion voor het Foo Fighters concert prachtig uitgelicht en is een opvallend podium gebouwd. Met een flinke catwalk, waarop Grohl het fraaie begin van 'Everlong' speelt. En met een ronddraaiend podium waardoor echt iedereen op het veld en de tribunes goed zicht op de band heeft.

Songs

Beginnend met een spetterende 'The Pretender', die gevolgd wordt door 'Times Like These' en 'No Way Back' zit de vaart er gelijk goed in. Dat Grohl, Hawkins, Mendel en Shiflett er veel zin in hebben is meteen duidelijk. 'Learn To Fly' en 'Long Road To Ruin' hakken er al net zo goed in.

Grappig blijft dat de band ook nu weer in 'Stacked Actors' een stukje 'Hocus Pocus' van ons eigen Focus heeft meegenomen. Vreemd genoeg lijkt het publiek in Londen deze song nog sneller en beter te herkennen dan op Pinkpop het geval was.

Led Zep

Een rustiger passage wordt gemaakt met een aantal meer akoestisch getinte songs : 'Marigold','My Hero' en 'Cold Day In The Sun'. Grote verrassing komt daarna met het verschijnen van Led Zeppelin legenden Jimmy Page en John Paul Jones op het podium.

Drummer Hawkins en Grohl spelen met hen 'Rock n Roll' en 'Ramble On'. Grohl laat zich natuurlijk de kans niet ontnemen om op onverslijtbare 'Rock 'n Roll' de drums te bespelen.

Met een zeer gedreven 'Best Of You' wordt het concert uiteindelijk, in de standaard Foo Fighters bezetting afgesloten. Met twee uur speeltijd, een prima cameravoering en een uitstekend geluid is 'Live At Wembley Stadium' een absolute aanrader.