AMSTERDAM - In de serie 'Het verhaal van' vertellen artiesten wekelijks over hoe hun werk tot stand kwam en welke gedachte achter een nummer zit. Deze week 'Vur Altied is Vurbeej' van Rowwen Hèze.

'Vur Altied is Vurbeej' staat op de live-dvd Saus, waarvan de opnames werden gemaakt in de Limburgzaal te Heerlen. Het nummer is erg speciaal voor de leden van Rowwen Hèze.

"We zaten in een café in Ierland met de wetenschap dat we dadelijk weer terug zouden gaan naar Nederland en dat het niet goed zou aflopen met de moeder van een van de bandleden", legt zanger en songwriter Jack Poels uit.

Waarheid

"Iedereen praat heel veel maar eigenlijk wordt er niets gezegd, die waarheid houd je maar een beetje buiten de deur. 'Vur Altied is Vurbeej' gaat erover dat je beseft dat niet alles voor eeuwig is. Iemand hoor eigenlijk voor altijd te leven, in je hoofd misschien wel maar fysiek gaat dat nu eenmaal niet."

Nadat Jack Poels de tekst schreef, heeft hij deze verteld aan gitarist Theo Joosten, wiens moeder het betrof. "Als je dit verhaal nou ook eens op het podium vertelt", was zijn reactie. "En dat heb ik toen gedaan tijdens de theatertour."