AMSTERDAM - De nieuwe cd van 50 Cent, die volgende maand zou verschijnen, komt pas begin volgend jaar. Een precieze releasedatum van 'Before I self destruct' is nog onbekend, zo meldt het Amerikaanse muziekvakblad Billboard.

Volgens een woordvoerder van platenlabel Interscope Records heeft de rapper geprobeerd om de plaat tijdig klaar te hebben, maar is er te weinig tijd om nog een reclamecampagne op poten te zetten.

Voor zijn nieuwste studioalbum, het eerste sinds het vorig jaar uitgebrachte 'Curtis', werkt 50 Cent opnieuw samen met zijn leermeesters Eminem en Dr. Dre. De eerste single van de plaat, 'Get up', kwam vorige maand al uit.

Film

Volgende maand gaat in de Verenigde Staten de speelfilm 'Before I self destruct' in première, die de gelijknamige plaat moest begeleiden. In de film speelt 50 Cent een gedesillusioneerde basketbalspeler die, nadat zijn moeder wordt vermoord, in de georganiseerde misdaad terechtkomt.

Het is niet voor het eerst dat 50 Cent, die eigenlijk Curtis Jackson heet, op het witte doek te zien is. De rapper speelde in 2005 de hoofdrol in de film 'Get rich or die tryin'', die eveneens gepaard ging met een gelijknamig album.