AMSTERDAM - Rob Stenders, Gerard Ekdom en Michiel Veenstra hebben woensdag de prestigieuze internationale AIB award gewonnen voor het radioprogramma 3FM Serious Request.

Daarnaast kreeg Serious Request een eervolle vermelding als succesvol crossmediaal evenement. Dat heeft 3FM donderdag bekendgemaakt.

De AIB Award werd woensdagavond uitgereikt in Londen. Zendermanager Florent Luyckx nam de prijs namens het drietal in ontvangst.

Format

"Deze internationale onderscheiding onderstreept dat Serious Request in het buitenland als een succesvol en vernieuwend Nederlands format wordt herkend", laat hij weten. Vorige maand werd de actie al bekroond met het Gouden Radio Oortje voor het beste radio-evenement van 2007.

Studio

3FM zet zich dit jaar voor de vijfde keer samen met het Rode Kruis in voor een goed doel. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie dj's zich zes dagen lang op in een glazen studio, die dit jaar in Breda staat.

Zes dagen lang maken ze 24 uur per dag radio, zonder ook maar een hap eten tot zich te nemen. Luisteraars kunnen tegen betaling verzoeknummers aanvragen en zelf acties op touw zetten om geld in te zamelen.

Vorig jaar stond het Glazen Huis op het Plein in Den Haag. In de drie jaren daarvoor was de Neude in Utrecht het decor van de actie.