AMSTERDAM - In de serie 'Het verhaal van' vertellen artiesten wekelijks over hoe hun werk tot stand kwam en welke gedachte achter een nummer zit. Deze week 'Inside The Fire' van Disturbed.

Disturbed is wereldwijd een van de meest succesvolle heavy rockbands. De laatste drie albums van de band haalden de nummer 1 positie in de Amerikaanse hitlijst. 'Indestructible' is het nieuwste album, de single 'Inside The Fire' is erg persoonlijk voor zanger David Draiman. Het handelt over de zelfmoord van een ex-vriendin.

"Zij pleegde zelfmoord nadat onze relatie uitging. We waren tieners. Ze was heroine-verslaafd. Ik kreeg haar er even vanaf maar toen zocht ze in mij een soort vervanging. Ik moest ermee stoppen voordat het mij kapot maakte."

Nachtmerries

"De song gaat terug naar het laatste beeld dat ik van haar heb. Dat ze in haar kist ligt, de deksel was open. Een open grafkist, dat had ik nog nooit gezien. Ik werd jarenlang achtervolgd door nachtmerries en waanbeelden. Je geest doet gekke dingen met je als je in een depressie zit. Zo zag ik de duivel voor me die tegen me zei dat ik ook zelfmoord moest plegen om haar te volgen."

"Uiteindelijk ebde het weg. Ik kwam er langzaam achter dat ze sowieso op weg naar de afgrond was. Door mij is het waarschijnlijk niet eerder gebeurd. Ik moest leren ophouden mezelf de schuld hiervan te geven."

"Inmiddels woon ik samen met mijn huidige vriendin. Het gaat erg goed. Maar toen we een maand samen woonden, kwamen de nachtmerries terug. Mijn geest was tot rust gekomen en toen kwamen de demonen terug. Ik moest erover schrijven. Dat is 'Inside The Fire' geworden."