AMSTERDAM - Het tweede album van reggae/dancehall-muzikant Ziggi heet 'In Transit'. Hiermee wil de in Sint Eustatius geboren Ziggi een internationale carrière van de grond krijgen. Na het uitbrengen van zijn debuutalbum So Much Reasons in 2006 trad hij succesvol op in meerdere Europese landen.

In Transit, wat letterlijk vertaald overgang of overgangsperiode betekent, gaat ook in Jamaica - het Mekka van de reggae en dancehall - gepromoot worden.

Langzaam

"Ik voel nog niet helemaal wat mijn geluid moet zijn, maar ik kom er langzaam maar zeker wel. Ik ben nog steeds in een muzikale overgang", zegt Ziggi. Toch was Ricardo Bleijden, Ziggi's echte naam, toe aan het maken van een nieuw album.

Mede omdat het spelen van zijn oude nummers hem begonnen te vervelen. Ziggi: "Geloof me, als je lange tijd de nummers van een bepaald album staat te spelen dan denk je op een gegeven moment: yo man, ik heb iets nieuws nodig."

Duitsland

In Transit wordt ook uitgebracht in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Het fysiek uitbrengen van het album zoals in Europa gaat in Jamaica waarschijnlijk niet gebeuren.

Toch gaat zijn muziek daar wel aan de man gebracht worden. "Het is een Caribisch eiland, en cd-verkoop bestaat daar niet, dus je moet je muziek promoten met airplay op de grote radiostations", zegt Ricardo Bleijden.