HILVERSUM - Ilse DeLange heeft een platina plaat ontvangen voor haar nieuwste cd Incredible. De zangeres kreeg de onderscheiding maandagavond tijdens het tv-programma RTL Boulevard overhandigd. "Super, geweldig hé", reageerde de Almelose op het succes.

Incredible is het zesde studioalbum van DeLange. De plaat kwam eind oktober uit. De zangeres maakte ook bekend dat ze op 21 maart een concert geeft in Ahoy Rotterdam, de kaartverkoop begint zaterdag.

"De tijd is rijp voor mij om in Ahoy te staan. Eerder was ik daar te onzeker voor, ik voelde me altijd een beetje geïntimideerd door zo'n grote zaal. Maar ik merk nu dat ik opener ben", aldus de zangeres. Of er gasten langskomen, kan Ilse nog niet zeggen.

Verenigde Staten

De ambitieuze zangeres kijkt nog steeds over de grens. "Ik heb het gevoel dat ik echt kan doorbreken in bijvoorbeeld de Verenigde Staten, begin volgend jaar gaan we weer met verschillende mensen praten."

De eerste stap is al gezet toen de beroemde blogger Perez Hilton een videoclip van Ilse op zijn website zette. "Ik hoop dat het lukt, maar het is niet zo dat mijn geluk er vanaf hangt. Het is al geweldig wat ik nu allemaal doe."