AMSTERDAM - Dat de Britse indie-popband The Ting Tings meer is dan een modegril bewees het energieke duo zondagavond in de Amsterdamse Melkweg. Een uitgebalanceerde show vol upbeat electro, felle vocalen en dansbare ritmes.

Tijdens de laatste editie van Lowlands was The Ting Tings één van de openbaringen voor het grote publiek. In een afgeladen tent wisten zangeres Katie White en drummer Jules de Martino de complete massa in beweging te krijgen.

Het eerste album 'We Started Nothing' was eigenlijk al een voorbode van dit plotselinge succes. Een strak debuut met een aantal catchy nummers. Dat de plaat pas sinds september voor het eerst in de Nederlandse hitlijsten verscheen had alles te maken met het indrukwekkende optreden tijdens Lowlands.

Indruk

Want eerlijk is eerlijk: live maakt The Ting Tings veel meer indruk dan op de langspeler het geval is. White springt als een Barbie op speed over het podium en weet zonder problemen haar energie te kanaliseren naar het publiek.

De kattige vocalen worden dankzij het heftige drumwerk de zaal ingekatapulteerd en elk woord is raak.

Toch wordt de band in eerste instantie mat ontvangen, maar zodra het refrein van 'Great DJ' start, gaan de handen in de lucht.

Opladen

The Ting Tings klinkt bij vlage bombastisch, maar zonder grootse proporties aan te nemen. De manier van doseren dwingt respect af. Het is een kwestie van opladen in de coupletten en helemaal losgaan tijdens het refrein met bonkende drums en pompende electro.

Toch valt al snel op hoe clichématig de nummers zijn opgebouwd, met de herhaaldelijke uitbarstingen in de refreinen. Het is misschien standaard, maar het werkt.

Zingen

Met het nummer 'Traffic Light' demonstreerde White dat ze ook nog eens heel behoorlijk kan zingen.

Alle tien de nummers van het album werden er in sneltreinvaart doorheen gejaagd, met 'That's Not My Name' als voorspelbare afsluiter. Hopelijk komt de band volgende keer terug met meer materiaal, want het feest kwam al ten einde voor het hoogtepunt.

Ting Tings Melkweg