AMSTERDAM - De uit Australië afkomstige Gabriella Cilmi is pas 17, maar nu al op weg om een grote ster te worden. Ze verhuisde van Melbourne naar Londen, omdat het van daaruit nu eenmaal makkelijker is om de wereld te veroveren. Bekijk hier exclusieve concertfragmenten.

Met 'Sweet About Me' bezet ze nu in ieder geval al vele hitlijsten.

Cilmi heeft een krachtige, soulvolle stem. Haar stemgeluid wordt daarom wel vergeleken met Amy Winehouse of Macy Gray. Je kunt met haar eigenlijk alle kanten op.

Rockinvloeden hoor je terug in songs als 'Don't Want To Go To Bed Now' en 'Terryfying', terwijl in een liedje als 'Sweet About Me' juist haar liefde voor soul meer naar voren komt. Paradiso is Cilmi's eerste grote show in Nederland, maar wel haar derde optreden.

Blijburg

Deze zomer deed ze voor een handjevol genodigden ook een kort optreden op het Amsterdamse Blijburg strand en vrijdag verzorgde ze een speciale showcase voor Q FM. Daar liet Gabriella al zien wat ze in huis heeft en de verschillende stijlen die ze aankan.

In een gevuld Paradiso verschijnt zaterdagnacht de jonge zangeres meer dan een half uur na middernacht ten tonele. Met één enkel album op haar naam kan ze nog geen lang optreden geven. Haar show beslaat nu ietsje meer dan een uur.

Geroutineerde ster

In de Amsterdamse poptempel voelt ze zich duidelijk als een vis in het water. Ze beweegt zich als een geroutineerde ster over het podium, terwijl er veel songs van haar album 'Lessons To be Learned' voorbijkomen én hier en daar een cover. Naast Justin Timberlake's 'Cry Me A River' is dat de opvallend rockende afsluiter'Whole Lotta Love', natuurlijk van de legendarische Led Zeppelin.

Jammer dat Gabriella Cilmi tijdens haar optreden meer rock- en popsongs vertolkt dan soulvolle liedjes, waar haar stem zeker uitermate geschikt voor is. Zo heb je het gevoel dat er nog véél meer in zit dan ze nu aan het publiek laat zien. Aan de andere kant is ze nog zó jong dat het met haar carrière nog alle kanten op kan. Dus wie weet wat we van deze jonge zangeres nog allemaal in de toekomst kunnen/mogen verwachten?

Gabriella Cilmi in Paradiso