AMSTERDAM - Pharrell Williams deelt het podium graag met zijn fans. Tijdens de show die hij zondagavond met zijn formatie N.E.R.D. gaf in de Amsterdamse Heineken Music Hall, trok hij na het nummer 'Rockstar' een groepje mannelijke fans het podium op.

De 35-jarige Williams bediende ook het vrouwelijk schoon op hun wenken. Tegen het einde van de show, na het nummer 'She wants to move', mocht een beduidend grotere groep vrouwen hun danskunsten vertonen aan de rest van het publiek.

President

Williams kwam erachter dat de verkiezing van Barack Obama tot president van Amerika ook in Nederland leeft.

Tijdens de show riep hij naar het publiek dat er een nieuwe president is gekozen, waarop het publiek spontaan en enthousiast de naam Obama scandeerde.

Het concert van N.E.R.D. duurde niet lang. Na een show van ruim een uur, waarin nummers als 'Maybe', 'Lapdance' en 'Provider' voorbijkwamen, verliet de formatie het podium.

Watt

N.E.R.D. doet volgende maand nog een keer Nederland aan. De Amerikaanse band treedt op 13 december op in het Rotterdamse Watt.

N.E.R.D., wat staat voor No one Ever Really Dies, bestaat uit Pharrell Williams, Chad Hugo en Shae Haley.

Williams en Hugo zijn samen ook bekend als het producersduo The Neptunes. Zij schreven en produceerden hits voor onder anderen Britney Spears en Jay-Z.

Concert N*E*R*D