AMSTERDAM - In de serie 'Het verhaal van' vertellen artiesten wekelijks over hoe hun werk tot stand kwam en welke gedachte achter een nummer zit. Deze week 'Who' van The Five O' Clock Heroes en Agyness Deyn.

'Who' is afkomstig van het tweede Five O' Clock Heroes album 'Speak Your Language'. Het is een duet van zanger Antony Ellis met het supermodel Agyness Deyn. De twee zijn allebei vanuit Engeland naar New York verhuisd en kennen elkaar al jaren.

"Ik schreef de basis in Amsterdam", vertelt Ellis. "We woonden hier eerder dit jaar twee maanden om aan onze plaat te werken. Toen we 'Who' in New York opnamen, vond ik dat er een vrouwelijke partij bij moest."

"Die schreef Emilie Simon, een Franse singer-songwriter. Ze was niet helemaal tevreden met het resultaat en vond dat ik het met iemand anders moest proberen."

Dat werd het supermodel Agyness Deyn. Ellis: "Ze woont bij me om de hoek en kwam vaak luisteren naar onze nieuwe songs. Ze wilde het graag eens proberen. Zingen kon ze al en ze vindt het ook echt leuk. Ze is veel getalenteerder dan mensen denken."

Modellenwereld

"Ik heb het gevoel dat ze meer zou willen zingen, maar door de mensen om haar heen wordt tegengehouden. Ze is nogal een naam in de modellenwereld op het moment. Ze mag geen rare dingen doen of fouten maken."

"Men wil dat ze gewoon veel geld verdient, voor zichzelf en voor de mensen om haar heen. Ik mis het spelen met haar wel. Ze is echt leuk op het podium, we kunnen enorm lachen samen."