AMSTERDAM - De muziek van Fuck Buttons is vooral heel luid. En we moeten er zeker naar luisteren, want misschien vinden we het wel leuk, aldus Andrew Hung en Benjamin Power.

Fuck Buttons maakt keiharde experimentele electronica met kinderspeelgoed, die volgens de Myspace klinkt als het universum. Volgens Andy wordt het duo niet beïnvloed door andere muzikanten: "Wij gaan lekker onze eigen weg".

Voor Ben, die vroeger altijd in bands speelde, is de stap naar electronica nogal een ommezwaai: "Het is niet zo dat ik ineens die beslissing maakte, het gebeurde gewoon. Andy en ik zijn al jaren bevriend. Op een dag zijn we samen muziek gaan maken en het klonk gewoon goed."

Brood

Debuutalbum 'Street Horrrsing' wordt erg goed ontvangen door de pers. "Het is geweldig. We hadden nooit gedacht dat we met muziek maken ons brood konden verdienen, omdat ons geluid niet zo toegankelijk is. We maken muziek die we zelf leuk vinden en het is geweldig dat andere mensen daar ook naar willen luisteren", aldus Ben.

Naast ontoegankelijke muziek, heeft Fuck Buttons ook nog eens een lastige naam. Andy: "Toen we net begonnen maakten we nogal agressieve muziek. Mensen zoeken vaak meer achter de naam dan nodig. Het is maar een naam, binnen een halve minuut hadden we hem bedacht. Radiostations noemen ons vaak F Buttons of FB."

Fuck Buttons in Paradiso