Little Jackie is als een zoete kauwgombal die zijn smaak niet verliest. Het duo bestaande uit zangeres Imani Coppola en producer Adam Pallin helpen je de winter door met een mix van warme pop, hitsige hiphop en verslavend ouderwetse r&b.

Jarenlang probeerde Coppola het alleen, maar haar ambities kwamen nooit verder dan het hitje 'Legend of a Cowgirl' in 1997. Toen het vervolg uitbleef werd ze gedumpt door Columbia Records waarna ze haar resterende platen onder eigen beheer uitbracht.

Nu de zangeres een nieuwe weg is ingeslagen met Pallin lijkt het recept voor succes eindelijk gevonden. De mierzoete melodietjes vormen een mooi contrast op de maatschappijkritische teksten. Dat maakt Little Jackie niet alleen aantrekkelijk om naar te luisteren, het wordt er ook nog eens stukken interessanter door.

Stoep

In een elftal nummers bezingt Coppola onderwerpen uiteenlopend van alcoholiste Amy Winehouse, het zitten op de stoep tot sociaalmaatschappelijke problemen in het stedelijk leven.

Producer Pallin trekt alles uit de kast om de nummers te voorzien van een muzikaal deken die het geheel treffend bedekt. Alle belletjes, pianoriedeltjes en blazers toveren zonder probleem een glimlach op het gezicht en passen perfect bij de brutale, zuivere zang.

Nostalgisch

'Crying for the Queen' is wat dat betreft het perfecte voorbeeld. De stoere vocalen van Coppola geven het nummer een enorme vaart en is samen met de single 'The World Should Revolve Around Me' het meest eigentijdse nummer. Andere songs roepen juist weer een heerlijk nostalgisch gevoel op dat doet denken aan de soul en r&b uit de jaren '60 en '70.

Lef

The Stoop is daarmee een van de leukste debuutplaten van het jaar. Het enige waar het nog aan schort is de onderlinge diversiteit van de nummers. De songs worden te vaak onder dezelfde deken gestopt. Iets meer lef had wel gemogen.

Luister hier naar Little Jackie