Danny O'Donoghue, Mark Sheehan en Glen Power zijn al acht jaar bezig om met hun band The Script door te breken. Inmiddels zijn de heren ontdekt door de platenmaatschappijen en is er een aardig debuut van de pers gerold.

Dat het trio aardig de tijd heeft gehad zich op muzikaal gebied te ontwikkelen is duidelijk hoorbaar. De tien songs die het schijfje rijk is liggen duidelijk in dezelfde lijn, maar wijken allen net genoeg van het pad af om bijna veertig minuten de aandacht vast te houden.

Stempel

Wanneer O'Donoghue zingt, is maar zelden uit zijn uitspraak op te maken waar de roots van de heren liggen. Bij veel Ierse en ook Britse formaties drukken de verschillende accenten vaak een dikke stempel op het geheel, maar daar is bij The Script weinig van te merken.

Wanneer we in hokjes gaan denken vinden we The Script zonder twijfel terug in het ruime genre van de pop/rock. Het enige dat hen het predikaat rock meegeeft is het imago van de band en de wat meer uptempo songs waarbij de zangstijl een tikje ruiger wordt.

Achtergrond

Live is dit een wat ander verhaal. Daar komt de sound van de elektrische gitaren - die op het album enkel voorzichtig op de achtergrond te horen zijn - meer tot zijn recht wat voor dat rauwe randje zorgt.

De songs hebben stuk voor stuk een hoog meezing gehalte. De melodieën blijven direct hangen en de clichématige teksten zitten na drie keer luisteren ook al goed in het hoofd geprent.

Langspeler

Voor de toekomst zullen we ons af moeten vragen of de band zal weten te verrassen met een eventuele opvolger. In het verleden is helaas vaak genoeg gebleken dat bands met een zelfde geluid als The Script niet veel meer in zich hebben dan één langspeler.

In ieder geval hebben deze jongens nu alvast voor twee derde uur vertier gezorgd met hun debuut.

Luister hier naar The Script