AMSTERDAM – De Amerikaanse pop- en soulzanger John Legend bracht onlangs zijn nieuwe album Evolver uit.

De singer/songwriter die vooral bekend staat om zijn ballades heeft deze keer gekozen voor een meer eclectisch geluid. Om deze sound te bereiken is hij samenwerkingen aangegaan met grote artiesten.

Duetten

Zo staan op Evolver duetten met Legends ontdekker Kanye West, r'n'b-zangeres Brandy en zijn eigen ontdekking Estelle. "Wanneer ik iemand benader dan kijk ik of zijn of haar stem past bij het nummer, of dat ze kwalitatief iets anders kunnen toevoegen aan het liedje.

Ook vanuit commercieel oogpunt kijk ik naar de artiest. Ik wil wel dat het een artiest is die het publiek graag wil horen zodat ze de plaat kopen", zegt John Legend.

Outkast

Op de single Green Light is Andre 3000 van hiphopduo Outkast te horen. En wat betreft samenwerken is Andre net zo kieskeurig als John Legend. Afgelopen tijd is de rapper ook maar mondjesmaat te horen geweest op projecten van anderen.

Gelukkig zag hij een collaboratie met Legend wel zitten. "Ik wist dat hij mogelijk beschikbaar was om op Green Light te gaan rappen. Dus mijn A&R-manager liet hem een ruwe opname horen en Andre was meteen verkocht. Hij heeft fantastisch werk op het nummer geleverd", zegt John Legend.