AMSTERDAM - De Nederlander Armin van Buuren is woensdag voor de tweede keer op rij door de lezers van het populaire Britse tijdschrift DJ Mag uitgeroepen tot beste dj ter wereld. Dat maakte zijn platenlabel Armada woensdag bekend.

Armin van Buuren staat sinds 2001 in de DJ Mag Top 100, toen kwam hij binnen op de 27ste plek. In 2002 klom hij naar de vijfde positie, om vervolgens in 2003, 2004 en 2005 de derde plek te bezetten. In 2006 maakte hij de sprong naar de tweede positie, om uiteindelijk in 2007 en 2008 de eerste plek in te nemen.

"Het voelt super onwerkelijk", aldus Van Buuren over het prolongeren van de titel van beste dj ter wereld. "Er staan dj's op die lijst waar ik zelf fan van ben." De nummer één dj liet weten dat hij niet verwachtte de titel voor de tweede keer te veroveren. "Ik heb dit jaar veel minder gedaan dan vorig jaar."

De dj, die afgelopen weekeinde tijdens het Amsterdam Dance Event voor een uitverkocht Paradiso stond, noemt de award de Oscar van de dancemuziek. Woensdagavond wordt in Londen de hele DJ Mag Top 100 gepresenteerd.