AMSTERDAM - De elektrische rock & roll van Infadels doet het goed in Nederland. Sinds 2005 stond de band maar liefst 47 keer in ons kikkerlandje. De band tourt momenteel door Europa met de tweede plaat 'Universe in Reverse'.

Zanger Bnann Watts van de uit Londen afkomstige band komt graag in Nederland: "De kwaliteit van leven is hier een stuk beter. Onze bassist overweegt zelfs een huis te kopen."

Infadels zijn niet vies van een publiciteitsstunt om hun nieuwe album te promoten. Voor de volgende single 'Circus of the Mad' trekt de band als een ware circuskaravaan door elke stad waar ze tijdens hun huidige tour optreden. Fans worden opgeroepen om op de dag van een optreden 's middags voor de zaal te verzamelen om hun spannendste trucjes te laten zien.

Fontein

"Het raarste wat iemand heeft gedaan was in Brussel. Een fan sprong toen plat op zijn buik met kleren aan in een publieke fontein." Infadels filmt het hele gebeuren en de leukste inspanningen worden gebruikt voor de videoclip van 'Circus of the Mad'. Bnann: "Momenteel hebben we zestien tapes, dus de jongen die ze moet bewerken heeft er een hele kluif aan".

Na de vorige tournee van de band is de tourmanager er vandoor gegaan met de zuurverdiende centjes van Infadels. Het nummer 'Free Things for Poor People' van het laatste album is deels daarop gebaseerd: "Eigenlijk komt het uit een droom die ik heb omgezet in een liedje. Maar het slaat ook op hoe gebroken wij uit die tour kwamen. We waarderen de kleine dingen in het leven nu meer."

Accountant

Hoeveel optredens de band nog moet geven om het verloren geld terug te verdienen weet Bnann niet: "Dat is een goede vraag, ik denk dat je dat aan onze accountant moet vragen. Ik denk een hoop, want we hebben nog steeds bijna niets ."

De video voor de single 'Free Things for Poor People' is een parodie op een beroemde scène uit de film 'Oh Brother Where Art Though' van de Coen Brothers. "Ze hebben ons nog niet aangeklaagd", aldus Bnann. "Maar ik weet zeker dat als ze de clip hebben gezien ze zich realiseren dat we het uit liefde voor de Coen Brothers hebben gemaakt. Eigenlijk hebben we er geen enkele negatieve reactie op gekregen".

In de clip zie je de vijf mannen van Infadels omringd door een aantal mooie dames bij een meertje. "Wie de meeste vrouwen scoort? Wat op tournee gebeurt, blijft ook op tournee", gniffelt Bnann.