AMSTERDAM - De Zeeuwse band Bløf komt in april met een nieuwe plaat, simpelweg April getiteld. Het is een donkere plaat geworden.

Na het prestigieuze Umoja project uit 2006 was bij Bløf de pijp even leeg. Peter Slager schreef in die tijd het nummer Eilanden over het uiteengroeien van de band.

Maar Bløf kwam weer samen en maakte in Ierland zelfs twee albums. Het eerste heet Oktober en bevat de donkerste muziek die Bløf tot nu toe maakte.

Ierland

"We moesten elkaar weer even terugvinden", zegt toetsenist Bas Kennis. "Ook muzikaal. Dat lukte in de Pickering House Studio in Ierland. Een perfecte ruimte. Je kunt ook niet naar huis, dat is altijd de grootste verleiding."

"De essentie van Oktober – en echt nieuw voor ons – is dat de plaat helemaal live is opgenomen. Het opnameproces lag rechtstreeks in het verlengde van het demoproces."

Kopers van Oktober krijgen toegang tot de virueel nagebouwde Pickering House Studio. Kennis: "We wilden het speciale gevoel van dat huis delen met onze fans. Door nieuwe technieken kun je er zo bijna echt aanwezig zijn."

Over een half jaar verschijnt April, het tweede album dat Bløf opnam in Ierland.