Hallo Venray bracht onlangs het dubbelalbum Leather On My Soul uit. Cd 1 is elektrisch en op cd 2 staan de akoestische versies van dezelfde nummers.

De plaat lag bijna een jaar op de plank. Door schema's van boeker en platenmaatschappij kon Leather On My Soul pas in september worden uitgebracht.

Het idee van een dubbelalbum met dezelfde nummers komt van de toenmalige manager van Hallo Venray, vertelt Henk Koorn: 'En we hebben ons aan dat idee gehouden. Alle platen zijn sowieso geschreven op de akoestische gitaar.'

Wangen

De titel Leather On My Soul komt indirect van drummer Henk Jonkers: "Na een optreden in Amsterdam zei Henk: die gastvrouw van vanavond had leer op haar ziel. En op haar wangen. Toen heb ik daar een liedje over geschreven."

Zelf heeft Henk Koorn geen last van leer op zijn ziel: "Daar ga je gebukt onder. Die mensen lopen ook krom. Ik zelf raak niet snel in paniek, dat is een stressfactor minder. Het wordt pas leuk als alles misgaat. Dan kom je in situaties terecht die je nog niet eerder meemaakte. Daar hou ik van. Ook op het podium want we improviseren veel. Je weet nooit waar je uitkomt."

Hallo Venray bestaat al twintig jaar en werd in 2000 van kwartet naar trio gereduceerd. "We ontwikkelen ons muzikaal nog steeds", zegt Koorn. "Als enige gitarist heb ik nu helemaal mijn eigen hoekje. Een fijne rol."