AMSTERDAM - De legendarische Britse band 'The Smiths' komt mogelijk weer bij elkaar voor een eenmalig optreden.

Dat meldt de Britse tabloidkrant 'The Sun' vrijdag op haar website. De band zou een ongekend hoog bedrag aangeboden hebben gekregen om in april op het Coachella festival in Californië te spelen.

In 2006 sloeg zanger Morrissey een aanbod van 3,3 miljoen euro van Coachella af. Naar verluidt zou de organisatie van het festival dit bedrag aanzienlijk hebben verhoogd.

Mysterieuze omstandigheden

The Smiths zijn opgericht in 1982 en gingen onder mysterieuze omstandigheden in 1987 weer uit elkaar toen gitarist Johnny Marr de band verliet vanwege een nooit opgehelderd akkefietje.

Dat The Smiths weer samen gaan spelen is dan ook opmerkelijk. Morrisey heeft altijd verklaard nooit meer met de band te zullen optreden.

Invloedrijk

The Smiths waren vooral populair in Groot Britannië. Daarbuiten kreeg de band nooit echt voeten aan de grond. Wel worden zij nog steeds gezien als invloedrijke band voor hedendaagse Britpopgroepen als Oasis, Suede en Radiohead.

Het hoogst aangeschreven album van de band is 'The Queen is Dead' uit 1986. Bekende nummers van The Smiths in Nederland zijn 'Panic', 'Big Mouth Strikes Again' en 'Girlfriend in a Coma'.