'Black Ice' is alweer het vijftiende album van AC/DC. Na een achtjarige radiostilte doen de Australische rockers schijnbaar hetzelfde trucje dat ze al bijna drie decennia doen. Maar het klinkt allemaal weer net zo aanstekelijk en lekker.

In 2000 kwam hun laatste album 'Stiff Upper Lip' uit. Het album werd vervolgd door een enorme wereldtournee en daarna werd het stil.

Sologitarist en schoolboy Angus Young verschanste zich in zijn huis in het oosten van Nederland, de rest van de band hield zich stil in Australië.

Uitstellen

Een tijd lang ging het verhaal dat de gezondheid van Angus broer Malcolm zwaar te wensen overliet en de band daarom opnamen voor een nieuw album bleef uitstellen. Het verhaal is echter nooit opgehelderd en nu is er dus een nieuw album.

'Black Ice' laat een herboren band horen. Waar de laatste twee albums 'Ballbreaker' en 'Stiff Upper Lip' goed maar wat stuurloos leken, klinken op het nieuwe album de gitaarriffs van Malcolm weer lekker vet en de solo's van broer Angus gedreven. De drums/bass-tandem Cliff Williams en Phil Rudd zo solide als maar kan en de strot van Brian Johnson als nooit te verslijten.

Maar natuurlijk zijn het de songs die het doen. De opvallendste zijn de erg lekkere albumopener en single 'Rock n Roll Train', het bluesy 'Stormy May Day', het erg aanstekelijke 'Big Jack' en het titelnummer.