Na het ongekende succes van het debuut album van de huidige formatie van de Pussycat Dolls is er nu de opvolger Doll Domination. De eerste single 'When I Grow Up´ kwam als voorbode op de nieuwe plaat en direct werd duidelijk dat de meiden nog niets aan populariteit verloren zijn.

Doll Domination ligt mooi in het verlengde van de voorganger ´PCD´ welke uit 2005 stamt. Van dit album werden maarliefst zes songs als single uitgebracht die allen dik scoorden in de internationale lijsten.

Het tweede album doet hier niet voor onder en staat bol van de potentiele hits. In feite zou elk van de achttien songs op Doll Domination als single de ether in geschoten kunnen worden.

Indruk

Dit gegeven is echter geen garantie voor een perfecte plaat. Ondanks dat iedere track waterdicht in elkaar gesmeed is, laat deze cd als geheel geen verpletterende indruk achter.

Wellicht is dit te wijten aan de hoeveelheid songs en de speelduur van de disk. Doll Domination duurt bijna zeventig minuten en over de volgorde van de speellijst is erg goed nagedacht. Toch is het moeilijk om na zo´n zeven nummer nog helemaal gefocust te zijn op hetgeen we te horen krijgen.

Karakter

Alle tracks hebben zonder meer een eigen karakter, maar wanneer we ze achter elkaar horen, valt niet te ontkennen dat alles dat tot nu toe van deze Amerikaanse groep is uitgebracht, van hetzelfde laken een pak is.

Maar eigenlijk is hier niets mis mee. Het soort pop waar we hiermee te maken hebben is in eerste instantie niet bedoeld om als langspeler grijsgedraaid te worden. En als hitkanon doen de ´chicks´ het -zoals eerder al is gebeleken- ontzettend goed.

De videos zijn even gelikt als voorheen en de jonge vrouwen zien er weer geweldig uit. Over project 'Doll Domination' kan dan ook weinig anders gezegd worden dan dat de lont van de succesformule van de Pussycat Dolls nog lang niet is opgebrand.