ROTTERDAM - Na een afwezigheid van drie jaar stond Queen samen met Paul Rodgers dinsdag in het Rotterdamse Ahoy. Het was een dankbaar weerzien tussen band en fans, die getrakteerd werden op een paar uur durende show.

Queen gaf in 2005 samen met Paul Rodgers nog twee uitverkochte concerten in Nederland: in Ahoy en in het Gelredome in Arnhem. Die optredens kregen dinsdag een vervolg in Ahoy.

De legendarische band en zijn frontman brachten recent - na dertien jaar! - weer een album uit onder de titel 'The Cosmos Rocks'. Zanger Paul Rodgers, die enkele jaren terug bij de band kwam na het overlijden van legendarische zanger Freddie Mercury, is ook op het album te horen.

Tournee

En bij een nieuwe album hoort doorgaans ook een tournee en in het kader daarvan streek de band gisteren op het Rotterdamse Ahoy podium neer voor een lange show, die eerder al landen als Rusland en België aandeed. Met een groot podium met daaraan gekoppeld een lange catwalk hadden de bandleden voldoende ruimte om hun publiek te trakteren op datgene waar ze voor gekomen waren: een show die als vanouds het podium af moest knallen.

Ondanks dat het gemis van de legendarische Freddie Mercury moeilijk is op te vangen, deed ex-Free en Bad Company leider Rodgers zijn uiterste best en draagt het publiek de band toch nog op handen. Het concert was trouwens in een mum van tijd uitverkocht en het enthousiasme in de concertzaal was beslist voelbaar.

Golden oldies

Het optreden in Ahoy was een combinatie van oude en recente songs van een album dat niet overal goed ontvangen werd en over het algemeen als 'vrij matig' bestempeld wordt. Het waren dan ook duidelijk de 'golden oldies' als 'Bohemian Rapsody' en 'We Are The Champions' die in Ahoy de meeste impact hadden.

Er werd volop meegezongen en er werden ook vast heel wat Queen-herinneringen opgehaald door een publiek dat voor een groot deel uit veertigers en vijftigers bestond. Toch blijf je de oude Queen-sound, zoals die zo uniek werd neergezet door Freddie Mercury missen.

Daar kan gewoon geen enkele andere zanger tegenop. Nu moeten we het doen met Paul Rodgers, die wel zijn uiterste best doet om de Queen-tijden nog een klein beetje te doen herleven.

Queen & Paul Rodgers in Ahoy