AMSTERDAM - T-Spoon, de populaire dance-act uit de jaren negentig, komt terug. "Ik werd de afgelopen jaren vaak benaderd met de vraag of ik niet weer een keer met T-Spoon zou willen optreden", vertelt zangeres Linda Estelle. "Het gaat er nu toch van komen."

De artieste is samen met rapper Shamrock druk bezig met de voorbereiding van de reünie onder de naam T-Spoon Reloaded. "We gaan weer in de oude vertrouwde bezetting optreden", verklaart Estelle.

Mixen

Ook de muziek voor de show is als vanouds. "We zullen hits als 'Sex on the beach' en 'No time 2 waste' een beetje met deze tijd mixen, maar het blijft wel helemaal jaren negentig", stelt ze. "Je ziet de 'nineties-revival' overal terug."

De band stort zich voorlopig alleen op de nieuwe show, maar een single of misschien zelfs een album lijkt niet onmogelijk. "We hebben nog geen liedjes geproduceerd, maar we zijn wel aan het nadenken over een single en cd", vertelt de artieste. "Maar dat staat allemaal nog in de kinderschoenen."

Het succes van T-Spoon beperkte zich niet tot Nederland. In 1997 brak de band ook internationaal door. Of Estelle en Shamrock anno 2008 dit succes weten te evenaren moet nog blijken.

Buitenland

"Je hoopt natuurlijk op internationaal succes", zegt de zangeres. "We moeten nog afwachten hoe de show gaat lopen, maar ik denk wel dat we in het buitenland gaan optreden."

De eerste aanvragen voor T-Spoon Reloaded zijn inmiddels binnengekomen. "We verwachten volgende maand van start te gaan", jubelt de zangeres.

Anita Doth

Naast T-Spoon maakt Estelle samen met collega-zangeressen Anita Doth en Des'Ray deel uit van de gelegenheidsformatie Diva's of dance. De artieste is niet van plan haar activiteiten in dat trio op een laag pitje te zetten nu T-Spoon terugkomt.

"De Diva-optredens gaan me aan het hart dus ik wil de twee acts met elkaar combineren."