AMSTERDAM - Britse levende new wave- en synthpoplegende Depeche Mode gaat in 2009 opnieuw op tournee, waarbij op 20 juni 2009 het festival Werchter Classic in België wordt aangedaan.

Werchter Classic isde eendaagse Rock Werchter-variant met veelal oudere artiesten die al jaren meedraaien, vergelijkbaar met Pinkpop Classic. Depeche Mode maakte de 'Tour Of The Universe' bekend op een maandag gehouden persconferentie.

De volledige Europese tournee lijkt al uitgestippeld, waarbij opvalt dat een Nederlandse datum vooralsnog ontbreekt. Duitse concerten zijn er daarentegen genoeg.

Ahoy

Depeche Mode was in 2006 voor het laatst in Nederland te zien, met een razendsnel uitverkocht concert in de Rotterdamse Ahoy'. In dat jaar sloot Depeche Mode ook de gangbare editie van Rock Werchter af.

Als de tour van start gaat, ligt er hoogstwaarschijnlijk ook een nieuwe cd van Depeche Mode in de winkel. De band laat op de eigen website weten druk doende te zijn het twaalfde, nog titelloze studioalbum af te ronden.

Hits

De vaste kern van Depeche Mode bestaat nog immer uit Martin Gore en Dave Gahan. In de jaren tachtig scoorde de groep al hits met zowel luchtige synthpop (arbeidsvitamine Just Can't Get Enough), als zwaarder op de hand zijnde nummers als Personal Jesus en Enjoy The Silence.