AMSTERDAM - Na een lange afwezigheid in de hitlijsten is Robbie Williams druk bezig met een comeback. De Britse zanger brengt hoogstwaarschijnlijk volgend jaar zijn nieuwe album uit.

"Je weet het natuurlijk nooit helemaal zeker, maar dat is wat we hopen", vertelde zijn manager Tim Clark afgelopen weekeinde in het programma Newsbeat op BBC Radio 1.

Begin januari zei de zanger nog dat hij geen nieuw album meer zou uitbrengen bij platenmaatschappij EMI omdat hij niet blij was met de nieuwe eigenaars van het bedrijf. Na een opmerking van Clark, die zich openlijk afvroeg hoe EMI de promotie wilde regelen, leek het alsof Williams in staking was.

Schrijven

Die geruchten over de 34-jarige artiest worden nu door de manager tegengesproken. Williams, die volgens Clark goed in zijn vel zit, is de afgelopen tijd bezig geweest met het schrijven van nieuwe nummers.

Onlangs deden geruchten de ronde dat Williams bezig is met een album, geïnspireerd door buitenaards leven. Hij zou hopen met de plaat ruimtewezens aan te trekken. Volgens Clark is dat flauwekul.

Williams, die hits scoorde met nummers als 'Angels' en 'Rock dj', bracht twee jaar geleden zijn laatste studioalbum uit, getiteld 'Rudebox'.