AMSTERDAM - Bryan Adams legde zijn fans woensdagavond in het Rotterdamse Ahoy aardig in de watten. Tijdens zijn concert trok hij een meisje op het podium met wie hij het duet 'When you're gone' zong.

Terwijl Adams wild op zijn elektrische gitaar speelde, schudden de twee hun billen tegen elkaar. Bij het applaus dat volgde, tilde de zanger het meisje op en zei: "Je hebt er nu vijftienduizend fans bij."

Akoesisch

De 48-jarige artiest begon zijn optreden op een klein podium in het midden van de zaal, waar hij akoestische versies van 'Can't stop this thing we started' en 'Please forgive me' bracht.

Vervolgens baande hij zich een weg door het publiek naar het hoofdpodium. Adams nam uitgebreid de tijd om met zijn fans te knuffelen en te poseren voor foto's.

Gitaren

Op het podium had hij een hele reeks aan verschillende gitaren uitgestald, die hij gebruikte bij onder meer '18 til I die', 'Run to you', '(Everything I Do) I Do It for You' en 'Summer of '69'.

Toen Adams op een gegeven moment vond dat zijn fans niet genoeg van zich lieten horen, riep de zanger: "Where's the Dutch spirit?"

Tegen het einde van het concert stopte de zanger abrupt toen een meisje vlak voor het podium onwel werd. Toen hij zag dat het beter met haar ging, zette hij zijn optreden voort. Als toegift klonken 'Straight from the heart' en 'All for love'.

Concert Bryan Adams