AMSTERDAM - Na een afwezigheid van vier jaar heeft singer/songwriter Joost Zweegers, alias Novastar, zijn nieuwe album Almost Bangor uitgebracht. De clip van de eerste single Because is opgenomen in de Ardennen.

Voor een video van de making of van Because moest worden afgereisd naar Belgie, het thuisland van de in Nederland geboren Zweegers.

Het verhaal van de tekst van het nummer is vrij simpel. "Het is gewoon een liefdesverhaal, daar gaan bijna al mijn nummers wel over. Maar in dit nummer gaat het over iemand die vertrekt en tegelijkertijd relativeert wat er gebeurd is", aldus Novastar, die in de video omringd worden door poppen.

Niemandsland

Regisseur Natalie Teirlinck had een hele eigen gedachtegang over het nummer. "Ik heb het niet echt geregisseerd op basis van de tekst, maar er zitten wel elementen van de tekst in de clip. De muziek is sterk als sfeer in beeld gekomen. Het concept van de video was eigenlijk een soort niemandsland, een vrij contextloze omgeving waarin het lijkt alsof poppen echte vrouwen zijn. Ik vond het contrast tussen beweging en stilstaande poppen heel mooi", zegt de cineast.