Maar heel weinig liedjes zijn zo mooi als 'Mars Needs Woman' van Novastar. Een gloedvolle ballade met zulke prachtige strijkers dat je de tranen in je ogen krijgt. Het is de openingstrack van het nieuwe album 'Almost Bangor'.

Joost Zweegers, de man achter Novastar, heeft zijn jeugd gedeeld in het Belgische Neerpelt en in Eindhoven. Hij startte pas optimaal met muziek maken bij terugkomst in Antwerpen.

Zoals zoveel Belgische artiesten verdiende hij zijn eerste populariteit met het meedoen aan Humo's Rockrally. Eerst met zijn band The Sideburns, die glorieus ten onder ging. Met Novastar won hij vervolgens glansrijk in 1996.

Perfectionistisch als hij is maakte hij een album in 1999, die vervolgens, volledig opnieuw gemixt, pas in 2000 uitkwam. Met de single 'Wrong' als culthit ging eerst België en daarna Nederland overstag voor de singer-songwriter. Hij maakte vervolgens vele extra fans met het spelen van voorprogramma's bij ondermeer K's Choice, Robbie Williams en Neil Young.

Another Lonely Soul

Waar het titelloze debuut een mooie basis legde was de opvolger 'Another Lonely Soul'(2004) een nog groter succes. In de producerhanden van collega-muzikant Ozark Henry klonk het album nog meer divers, verzorgd en spannender. Dan slaat het noodlot toe.

Met grote veranderingen bij platenmaatschappij Warner verliest hij zijn contract. Met een bizar ongeluk op het podium beschadigt hij vervolgens zijn hiel zo erg dat hij een tijd lang moet revalideren.

Almost Bangor

Na al die ellende neemt Novastar toetsenman Zweegers uiteindelijk mee naar een huisje in Frankrijk waar hij zichzelf muzikaal opnieuw hervind. De songs vliegen uit zijn gitaar en de teksten komen ook al als vanzelf. Met de nieuwe songs blijkt een nieuw platenlabel vervolgens snel gevonden.

Het nieuwe album 'Almost Bangor' laat de klasse van Zweegers als songschrijver en ook als zanger in volle glorie horen. In totaal tien songs die een perfecte match maken. Van de glorieuze albumopener 'Mars Needs Woman' tot de fraaie opvolger 'Weller Weakness'.

En van de prachtige Nederlandse single 'Because' via het rockende 'Wings On Me' naar album afsluiter 'All Day Long'. 'Almost Bangor' is een album van internationale allure waarvan er maar heel weinig in de Benelux gemaakt worden.