AMSTERDAM - Kid Rock denkt niet dat er een muzikant op de wereld beter is dan hij. De Amerikaanse artiest roemt zichzelf om zijn veelzijdigheid.

"Ik wil niet arrogant klinken maar ik denk dat er niemand op deze wereld is zoals ik. Ik kan dj'en, ik speel gitaar, piano, ik zing. Ik kan rappen en freestylen. Ik kan alles doen wat ik wil."

Toch hoopt de zanger, wiens muziek naast hiphopinvloeden ook rock- en countryelementen bevat, dat er ooit iemand opstaat die hem 'wil overstijgen'.

Inspireren

"Ik hoop jonge mensen te inspireren. Dat er iemand komt die zegt: 'hé, ik kan countrymuziek maken en hiphop en nog meer stijlen'.

"Maar dan hoop ik wel dat diegene dat doet omdat hij van al die muziekstijlen houdt. Dat is namelijk de enige reden waarom ik het doe, ik houd van alle muziek."

Album

Eind vorig jaar kwam het laatste album van de 37-jarige Kid Rock, 'Rock 'n roll Jezus', uit in de Verenigde Staten waar de plaat de hoogste positie in de hitlijsten bereikte.

Op het album is volgens de ex-man van Pamela Anderson duidelijk te horen dat hij gegroeid is als artiest.

Wijzer

"Dat is natuurlijk onontkoombaar, je wordt ouder en wijzer, dingen om je heen veranderen, je gedachten veranderen. Dat is ook terug te horen in mijn muziek. Dit is denk ik de eerste plaat waar ik mijn naam niet in elk nummer noem", lacht hij.

Kid Rock komt in 13 december naar Nederland voor een optreden in 013 in Tilburg.