AMSTERDAM - Zanger Robert Plant ontkent dat hij op tournee gaat met Led Zeppelin. Dat laat de voormalig Led Zeppelin-zanger in een verklaring op zijn website weten.

Donderdag schreef de Britse krant The Sun dat de band, die in de jaren zeventig hits scoorde als 'Whole lotta love' en 'Stairway to heaven', in december na negentien jaar weer gezamenlijk op zou treden.

De 60-jarige Plant is momenteel samen met de Amerikaanse zangeres Alison Krauss op tournee door de Verenigde Staten voor hun 'Raising Sand'-toer. Op 5 oktober sluiten ze af in Saratoga. "Robert is niet van plan om binnen twee jaar na deze datum met iemand anders te gaan touren", is te lezen op de site.

Gerucht

Uit de verklaring blijkt dat ook de andere bandleden niet van plan zijn een reünietoer te plannen. "Het is frustrerend en belachelijk dat er een gerucht de kop opsteekt terwijl alle muzikanten van plan zijn om met hun individuele projecten verder te gaan", verklaart de zanger. "Ik wens Jimmy Page, John Paul Jones en Jason Bonham heel veel succes met hun toekomstige projecten."

De rockzanger waarschuwt fans voor valse toegangskaarten die in omloop zijn voor het niet bestaande Led Zeppelin-concert.