Een onuitputtelijk kwartet van muzikanten, slechts één camera en tienduizenden uitzinnige fans waar ook ter wereld. Dat zijn de hoofdingrediënten geweest voor 'Part Of The Weekend Never Dies'.

Een geweldige documentaire die voornamelijk in 2006 geschoten werd tijdens de intercontinentale zomertoer van het fenomeen 'Radio Soulwax'.

Ruim tien jaar geleden genoten de sympathieke gebroeders Dewaele hun eerste grote succes met de release van 'Much Against Everyone's Advice'. Anno 2008 lijkt het alsof het talent van de twee nergens ter wereld onopgemerkt is gebleven.

Regisseur Saam Farahmand neemt ons mee op reis en laat zien wat de entree op ontelbare podia van het viertal bestaande uit de broertjes Stephan en David, drummer Steve Slingeneyer en bassist Stefaan van Leuven allemaal teweeg brengt.

Radio Soulwax

In het eerste kwartier van de documentaire wordt duidelijk uiteengezet wat het verschil is tussen achtereenvolgens Soulwax, Nite Versions, Too Many DJ's en het alomvattende Radio Soulwax.

Te zien is hoe de jongens avond aan avond alles en meer uit de kast trekken om hun muziek in verschillende vormen aan een groot publiek ten gehore te brengen.

Afsluiter

Soulwax, de band, staat aan de basis van dit alles en vanuit daar vloeit men vlekkeloos door naar Nite Versions waar electro en rock elkaar ontmoeten. Wanneer ook deze set erop zit is het tijd voor van Leuven en Slingeneyer een stapje terug te doen, zodat het onafscheidelijke duo als Too Many DJ's op de voorgrond kan treden om voor een perfecte afsluiter te zorgen en Radio Soulwax te completteren.

Part Of The Weekend Never Dies duurt negenenzestig minuten en gaat overal snel doorheen. Shots duren over het algemeen niet langer dan enkele seconden en interviews met onder anderen muziekvrienden worden op een prettige manier afgewisseld door fragmenten van optredens en beelden van de omgeving.

Dit zorgt ervoor dat de kijker constant op zeer vermakelijke wijze wordt gedwongen de aandacht erbij te houden.

Dagboek

De documentaire is een komische, spannende reis met zonder twijfel een aantal van de meest energieke muzikanten die de Benelux rijk is. Een prachtig, chaotisch toerdagboek die iedere liefhebber minstens eens gezien zou moeten hebben.

Luister hier naar Soulwax