AMSTERDAM - Funklegende George Clinton bracht in september het nieuwe album 'George Clinton and his Gangsters of Love' uit. Op deze plaat werkt hij onder meer samen met Sly Stone, Santana en Red Hot Chili Peppers.

"Ik kwam met het idee voor dit album toen we iets met Motown deden in Philadelphia. We speelden elkaars nummers en dat klonk goed. Zo goed dat mensen vroegen of ik niet een heel album kon maken", aldus Clinton.

Voor een aantal nummers is een samenwerking gezocht met andere artiesten. Vooral met Sly Stone verliep de samenwerking goed. "We hebben tussendoor vooral over hedendaagse problemen gepraat en af en toe konden we een beetje high worden", zegt Clinton lachend.

Het leukste van een nieuwe plaat uitbrengen vindt hij echter de aandacht: "Ik krijg weer meisjes, daar houd ik van. Het draait allemaal om 'drugs and pussy'."

De zanger wordt veelal beschouwd als de grondlegger van de P-funk en doo-wop. Voordat Clinton aan de slag ging als soloartiest was hij lid van de groep Parliament en richtte hij de de band Funkadelic op.