Een van de meest opvallende debuutalbums van dit jaar is 'Sirens' van Pete Greenwood. Als een ware, ouderwetse singer-songwriter beïnvloed door zowel de Britse folk van Nick Drake als de alternatieve country van Gram Parsons speelt en zingt hij zijn songs.

Greenwood speelde voorheen in bands als Loose Salute en Mojave 3 voordat hij een aantal jaren geleden besloot alleen verder te gaan.

Afkomstig uit het Britse Leeds en tegenwoordig woonachtig in Londen, kwam vooral met Mojave 3 zijn liefde voor countryrock flink naar voren. Zijn grote liefde voor Britse folk werd hem met de paplepel ingegeven.

Sirens

Op zijn debuutalbum weet Greenwood in tien songs een mooi overzicht te geven van waartoe hij in staat is. Emotievolle songs die met zijn breekbare stem en stemmige arrangementen trefzeker de ziel raken.

Met sterke teksten die verhalen over zijn eigen leven en de observaties van de wereld om hem heen. Een verdwaalde harmonica of slide verfraaien zijn songs. Luister in dat geval naar album opener en titeltrack 'Sirens' of het fraaie 'I Used To Be In A Band'.

Maar vaak doet hij het gewoon helemaal zelf: Alleen de zanger met zijn akoestische gitaar. Songs als 'Negotiations And Last Words','Any Given Day' en vooral het hartstochtelijk mooie 'Wine And Rye' behoren tot het allermooiste wat je dit jaar gaat horen.