AMSTERDAM - De Utrechtse nederhopper Stijn Kosterman, alias Steen, vormt een illuster rapduo met Spinal uit Zoetermeer. Hun zogenoemde kadaverraps handelen over haat, kots, bloed en aanverwante zaken.

Tijdens Lowlands 2008 trad het tweetal op in de Magneetbar. Het publiek in de feesttent moest letterlijk even slikken toen de jongens hun Kadaverrap ten gehore brachten.

Spinal: "Ik denk dat het publiek niet echt voorbereid was op dit. We kwamen ook na de muziek van de Spice Girls. Dat is toch wel een groot contrast."

Naast een aantal eigen soloprojecten, brachten ze samen de eerste Kadaverrap EP uit in 2007. Op dit album staat het nummer 'Haat', waar ze in de Magneetbar mee openden.

Voelen

"Ik schets een beeld van hoe ik me voel, ik ga niet zeggen dat mensen anders moeten doen, ik vertel alleen hoe het eruit ziet voor mij, mensen hoeven het alleen maar te voelen."

Na drie nummers had het Lowlands publiek het wel gehad met de Kadaverrap. Spinal: "Binnenkort komt Kadaverrap 2, dat is nog veel harder. Ik heb blije muziek eigenlijk nog nooit kunnen waarderen."