Nigtmares On Wax, één van de vaandeldragers van het betere muzikale behang heeft er weer een schijfje uitgeperst. Thought So... is net als de voorgaande langspelers van de Britten weer een relaxerend plaatje geworden, maar ontstijgt het muzakniveau nauwelijks.

Thougt So...gaat op soortgelijke voet verder als zijn voorgangers. Hiphopbeats zijn de basis, waar overheen soulvocalen, funky hooks en wollige synthesizers schuifelen. Achtergrondmuziek voor een hip koffiehuis of als begeleiding bij een RTL Travel-item. Niks om je druk over te maken. Iets wat de mannen van Nightmares On Wax waarschijnlijk ook niet doen.

Chillen

Toch lijkt de band met de eerste volledige track op deze plaat echt meer dan alleen het hoofd te willen laten bewegen .'195 LBS' is aardig uptempo en lijkt de toon te zetten voor een wat swingender verloop.

Toch is het daarna vooral loungen wat de klok slaat. Er wordt wat gegoocheld met reggae en dub, maar het laat allemaal geen verpletterende indruk achter. Deze plaat vult de kamer niet, maar geeft hem hoogstens een beetje sfeer. 'Thought So...' is typisch een plaat die je opzet en waarvan je na een tijdje vergeet dat hij nog steeds draait.

Achtergrondmuziek

Net als stijlgenoten Kruder & Dorfmeister maakt Nightmares On Wax lichtere triphop met jazz en soulinvloeden, maar mist de hypnotiserende kracht en diepte van voorgenoemde. Daardoor klinken de Britten te kleurloos en te vrijblijvend.

Voor de liefhebbers van loungy downbeat is deze schijf een welkome aanwinst in het cd-rek. Thought So...biedt aardige achtergrondmuziek, maar wie van plan is deze plaat echt te gaan 'luisteren' wacht een lange zit.

Luister hier naar Nightmares On Wax