Terwijl de regen buiten met bakken uit de hemel valt, komt het laatste beetje zomer middels Donavon Frankenreiter de huiskamer binnen.

'Pass it Around' is een plaat in de traditie van Jack Johnson. Heel verwonderlijk is dat niet want de twee zijn al jaren goede vrienden en het debuut van Frankenreiter verscheen op Johnson's label Brushfire Records.

Muzikaal zijn dan ook de nodige parallellen te trekken. Maar waar Jack Johnson het vooral bij zijn akoestische gitaar houdt, zo zijn er op het derde album van Frankenreiter veel andere instrumenten te horen.

Herhaling

De nummers steken goed in elkaar maar 'Pass it Around' is slechts onderhoudend tot de helft. Daarna valt het album in herhaling en zakt het tempo flink in.

Songs als 'Life, Love and Laughter' en 'Hit the Ground Running' hebben die perfecte zomerse feel die je laat verlangen naar parelwitte stranden vol palmen en surfers. Maar vervolgens lijkt de herfst ook op deze plaat zijn intrede te doen.

Inspiratie

De inspiratie verdwijnt en elk nummer wordt vervolgens opgehangen aan dezelfde structuur en semi-zwoele stem van de zanger.

Een gemiste kans, want met nog een handjevol goede tracks had het album een waardige afsluiter van de zomer kunnen zijn.

Luister hier naar Donavon Frankenreiter