AMSTERDAM - Madonna heeft stof doen opwaaien tijdens haar concert in de Italiaanse hoofdstad Rome. De Queen of Pop, die zaterdagavond in het kader van de Sticky & Sweet Tour optrad in het katholieke land, droeg het nummer 'Like a virgin' op aan paus Benedictus XVI.

"Ik draag dit nummer op aan de paus, omdat ik weet dat hij van me houdt", riep de popster naar de toeschouwers. "Ik ben een kind van God." Nadat ze geheel onverwacht met behulp van het publiek -en zonder muziek- de eerste regels van 'Like a virgin' ten gehore had gebracht, ging ze verder met haar show.

In 1989 zorgde Madonna voor controverse toen in de videoclip bij 'Like a prayer' een hoofdrol was weggelegd voor een zwarte heilige.

Orgasme

In 1993 probeerde paus Johannes Paulus II persoonlijk te voorkomen dat Madonna in Rome zou optreden omdat ze van plan was een orgasme te simuleren tijdens het nummer 'Like a virgin'.

Twee jaar geleden zorgde Madonna voor ophef toen ze tijdens haar Confessions Tour het nummer 'Live to tell' hangend aan een kruis zong. In Nederland deden SGP-jongeren destijds aangifte van godslastering en belediging.