Het album ligt vanaf vrijdag in de winkels maar donderdagavond mocht een vol Paradiso al genieten van het big band avontuur van Barry Hay.

De gevierde Golden Earring voorman heeft de afgelopen maanden volop aan het album gewerkt en de trots straalde van zijn gezicht toen hij de songs voor de eerste keer live ten gehore bracht.

Blue Note

Barry Hay zag een droom in vervulling gaan toen hij door het vermaarde jazz label Blue Note uitgenodigd werd om een album op te gaan nemen. Een big band album wel te verstaan.

Samen met Blue Note koos hij dertien nummers uit en de legendarische Patrick Williams (Frank Sinatra, Ray Charles) werd bereid gevonden de arrangementen te maken.

Onder de titel ‘The Big Band Theory’ zijn op het album songs van The Stones, Robert Palmer, Jackie Wilson, The Style Council en ook van de Earring zelf te horen. De Metropole big band speelt op het album mee.

Paradiso

Voor het optreden stond reeds vanaf zeven uur een zeer lange rij mensen te wachten om naar binnen te mogen, terwijl het concert pas om half negen zou gaan beginnen. Maar het publiek werd vervolgens op de wenken bediend.

Een indrukwekkend groot ogende Metropole Big Band onder leiding van coming man Jules Buckley had de sfeer al snel te pakken. Maar wat wil je ook als je met ‘Let’s Spend The Night Together’ begint.

Losser

Hay die eerst nog wat gespannen oogde werd losser naarmate het publiek enthousiaster werd. Lekkere versies van ‘Can We Still Be Friends’ van Robert Palmer, ‘Waiting On A Friend’ van The Stones en een lekker vurige ‘Walls Came Tumbling Down’ van The Style Council werden met veel enthousiasme en klasse gespeeld.

Earring

Natuurlijk maakten een aantal Earring-nummers de set perfect af. ‘Johnny Make Believe’ werd door het publiek al lekker mee gezongen. Bij een spetterende uitvoering van ‘Radar Love’ ging vervolgens het dak er af. En ook afsluiter ‘Devil Made Me Do It’ werd met veel gejuich ontvangen.

Het is erg goed om Hay, in een andere setting, zo in zijn element te zien op het podium en de combinatie met de big band werkt wonderbaarlijk goed.

Extra

Een nieuw concert voor zaterdag 13 september is aangekondigd. Laten we hopen dat dit niet het enige extra optreden is want daar is de combinatie Hay – Metropole Big band gewoon veel te lekker voor.

Barry Hay in Paradiso